Δημοσχάκης Αναστάσιος

Συμπαραστάτης του Έβρου ο νέος Πρέσβης μας στην Άγκυρα Μ.Διάμεσης. Θερμός αποδέκτης & καλός ακροατής τόσο των ζητημάτων μας, όσο & των προτάσεών μας!!

Ουσιαστική παρέμβαση έκανε χθες (26/09) ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Α.Δημοσχάκης στην Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα την ακρόαση του νέου Πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα κ. Μιχαήλ Χρ.Διάμεση.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής, αφού υπογράμμισε την παραβατική τακτική της Τουρκίας σε διμερή θέματα, καθώς & στο μεταναστευτικό ζήτημα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα εύρυθμης λειτουργίας των διασυνοριακών επιτροπών, προκειμένου να λύνουν άμεσα, ζητήματα – περιστατικά, που ανακύπτουν μεταξύ των δυο Χωρών στα Ελληνοτουρκικά κυρίως σύνορα.

Συγκεκριμένα είπε ότι :

· H επίλυση πρακτικών ζητημάτων τοπικής εμβέλειας με εθνικές όμως διαστάσεις και παρενέργειες, που αφορούν την καθημερινή συνύπαρξη και λειτουργία όμορων Χωρών είναι ζωτικής σημασίας και συμβάλλει στην ευόδωση ζητημάτων υψηλής διπλωματίας και πολιτικής.

· Καθίσταται καίριας σημασίας η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των Διασυνοριακών Επιτροπών των όμορων χωρών για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν τις συμβαλλόμενες χώρες.

· Ο ίδιος έχει αναδείξει πολλές φορές μέσω του κοινοβουλευτικού ελεγχου, θέματα που αφορούν, την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Θρακικό Πέλαγος, την παράνομη αλίευση των Τούρκων ψαράδων με την ταυτόχρονη ερημοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου μας.

. Επίσης έχει αναδείξει την χυδαία καταπάτηση των χερσαίων συνόρων μας & την παραβίαση των αντίστοιχων θαλασσίων μας, από τους ταυτισμένους οικονομικούς μετανάστες με την λίγη ‘χρυσόσκονη’ προσφύγων πολέμου με την ανοχή της γειτονικής Χώρας!

. Αναφέρθηκε επίσης στην επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα, από τις ζωονόσους, καθώς & από τους απαραίτητους ψεκασμούς στις κατοικημένες & υπαίθριες περιοχές ένθεν & ένθεν των Ελληνοτουρκικών συνόρων μας .

. Η συνεργασία και ο συντονισμός επιβάλλεται να εξασφαλιστούν προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικά οι κάτοικοι των ακριτικών παροχών, η αγροτική παραγωγή με το ζωικό τους κεφάλαιο!!!

· Το ζήτημα της καύσης των καλαμιών στους ορυζώνες που βρίσκονται πλησίον των ελληνοτουρκικών συνόρων, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον στην περιοχή μας, έχει φτάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από συνεργασία του με τον Ευρωβουλευτή Θ.Ζαγοράκη .

· Τέλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα κατασκευής της 2ης Γέφυρας στο Σημείο Εισόδου-Εξόδου στους Κήπους Έβρου προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος.

· Είναι ένα σημαντικό βήμα το οποίο θα συμβάλλει στην άνετη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων, δημιουργώντας προϋποθέσεις «απόσβεσης» του πιο δαπανηρού έργου των τελευταίων ετών, αυτό της «Ν.Εγνατίας Οδού».