Δημοσχάκης Αναστάσιος

Τα γεγονότα στα Διαβατά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και των εμμονικών ιδεοληψιών της Κυβέρνησης. Συνέντευξη στην Βεργίνα TV

Για τα γεγονότα στα Διαβατά, την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στο ταυτισμένο προσφυγικό – μεταναστευτικό, για τον εμπαιγμό των βαμβακοπαραγωγών από τον ΥπΑΑΤ και για το κλειστό εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα μίλησε στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα», στη Βεργίνα Τηλεόραση, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

· Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων δυστυχώς φέρνει ως αποτελέσματα τα τραγικά γεγονότα, που συνέβησαν στα Διαβατά με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

· Η χώρα μας οφείλει να φρουρεί τα σύνορά της, που είναι και ευρωπαϊκά βάσει του άρθρου 12 της Συνθήκης Σένγκεν, κάτι το οποίο όμως δεν συμβαίνει με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης.

· Πρόσφατα ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex είχε προτείνει την ενίσχυση των δυνάμεων του Οργανισμού στα ελληνικοτουρκικά σύνορα, αλλά η Κυβέρνηση αδιαφόρησε λόγω των εμμονικών ιδεοληψιών της.

· Από το 2015 η χώρα μας δέχεται ειρηνική εισβολή από τη γειτονική χώρα, η οποία χρησιμοποιεί ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

· Η Θράκη αποτελεί παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ πολιτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος

· Κι αυτό επιτεύχθηκε από τον Κων/νο Μητσοτάκη το 1991, ο οποίος εφάρμοσε πολιτικές που προέκυψαν από τις εργασίες της τότε Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη, που υλοποιούνται ακόμα και σήμερα.

· Ο Κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη περιοδεία του σε Ροδόπη και Ξάνθη δεσμεύτηκε ότι τα θέματα της Θράκης θα εξετάζονται ως εθνικά θέματα το οποίο είναι σημαντικό γιατί οι όποιες αποφάσεις θα υλοποιούνται υπό μια εθνική σκοπιά.

· Η Συμφωνία των Πρεσπών γέμισε με απαισιοδοξία όλους τους Έλληνες, καθώς η Κυβέρνηση παραβίασε τις κόκκινες γραμμές των προκατόχων της εκχωρώντας μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα.

·Το ΥπΑΑΤ και η Κυβέρνηση εγκατέλειψε τους βαμβακοπαραγωγούς που υπέστησαν σημαντικές ζημιές στην παραγωγή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την ξηρασία με αποτέλεσμα την εμφάνιση σκουληκιών (πράσινο και ρόδινο).

· Όφειλε το Υπουργείο να τους προστατέψει εξασφαλίζοντας τους τη συνδεδεμένη ενίσχυση, κάτι που δεν έκανε αφήνοντας απλήρωτους 1.700 βαμβακοπαραγωγούς σε όλη την Ελλάδα και περίπου 770 στον Έβρο.

· Η Κυβέρνηση αδιαφόρησε για την ΕΒΖ & για το εργοστάσιο Ζάχαρης της Ν.Ορεστιάδας, που παραμένει κλειστό και το οποίο αποτελούσε την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας.

· Η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει άριστα στελέχη, τα οποία δεν στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τα αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους, όπως ξέρουν.

· Οι ευρωεκλογές έχουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος και η ψήφος στη ΝΔ θα οδηγήσει τη χώρα σε αλλαγή σελίδας.

Σύνοψη της συνέντευξης μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:https://www.youtube.com/watch?v=vCqSVMGACu4

Όλη την συνέντευξη μπορείτε να την δείτε στον σύνδεσμο:https://www.youtube.com/watch?v=nxVrNefQvVc