Δημοσχάκης Αναστάσιος

Τα ελληνικά πανεπιστήμια αναβαθμίζονται ποιοτικά & καθίστανται ευέλικτα, αυτόνομα & εξωστρεφή!Το όραμα να καταστεί η Πόλη των Κάστρων 5η Πανεπιστημιακή έδρα του ΔΠΘ παραμένει ζωντανό!Ομιλία επί Ν/Σ Υπ. Παιδείας

Στη σημερινή του (14/7) ομιλία επί του Ν/Σ του Υπ. Παιδείας, με το οποίο αναβαθμίζονται ποιοτικά τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για τολμηρή νομοθετική ρύθμιση που δίνει νέα ”πνοή” στον ακαδημαϊκό χάρτη της Χώρας, παρέχοντας νέες δυνατότητες στους φοιτητές, στους πανεπιστημιακούς και στους πολίτες!!

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

-Εισαγωγικά, εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Δημοσιογραφικό όμιλο REAL Group, καταδικάζοντας την τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος των εργαζομένων & των εγκαταστάσεων αυτού!

-Υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία βαρύνουσα πράξη βίας, η οποία στρέφεται έναντι της έκφρασης της ελευθερίας του λόγου που είναι κατοχυρωμένη από την ΕΕ με ιστορικές Οδηγίες & συναφείς Εκθέσεις!!

-Επί του Ν/Σ, ανέφερε ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αναβαθμίζονται ποιοτικά, και καθίστανται πιο αυτόνομα, λειτουργικά και εξωστρεφή παρέχοντας στους νέους νέα εφόδια για το μέλλον!!

-Επιλύονται χρόνιες παθογένειες του παρελθόντος και επιτυγχάνεται η διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την κοινωνία και την οικονομία!!

-Αναφερόμενος στον Ν.Έβρου, τόνισε εμφατικά, ότι το όραμα να καταστεί η Πόλη του Διδ/χου, 5η Πανεπιστημιακή έδρα του ΔΠΘ εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό!!

-Με την ίδρυση & λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας και στη συνέχεια της Λογοθεραπείας, συνδυαστικά με την υφιστάμενη Νοσηλευτική Σχολή!

-Η οποία, είναι ταυτισμένη με την τοπική κοινωνία και τις Δομές Υγείας του Β/Έβρου, και θα πρέπει να προαχθεί από Παράρτημα σε Τμήμα, υπαγόμενη στο ΔΠΘ, με έδρα το Διδ/χο!!

-Απευθυνόμενος στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του που ικανοποιήθηκε το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Νήσου Σαμοθράκης, για την λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

-Καθώς και την υιοθέτηση της πρότασής του, όπως ανέπτυξε τεκμηριωμένα στο σχέδιο εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Ν. Έβρου, περί ίδρυσης μεταδευτεροβάθμιας Σχολής Σηροτροφίας- Μελισσοκομίας καθώς & της Αμπελουργίας-Οινοποιίας στο Σουφλί!!

-Μάλιστα, ανέφερε ότι αναμένεται να βρει αντίστοιχη θετική ανταπόκριση και η πρόταση περί ίδρυσης Σχολή Υλοτομίας στην ίδια πόλη με πεδίον εκπαίδευσης το Δάσος της Δαδιάς & του ορεινού όγκου υπό την καθοδήγηση του Τμήματος Δασολογίας & Δασοπονίας της Ορεστιάδας.

Ενώ συνάμα, αναφέρθηκε εκ νέου στην οραματικά προβεβλημένη πρότασή του για τη σύσταση Σχολής Αλιέων & Αλιεργατών στην Αλεξ/πολη με το Τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων στην περιοχή των Φερών & ως δεύτερο το Τμήμα Παράκτιας Αλιείας στην Σαμοθράκη!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την Ομιλία εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=3BQElevn3RA