Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το ΔΠΘ μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στην ανάπτυξη της Σηροτροφίας στον Έβρο – Δηλώσεις στη Δέλτα Τηλεόραση

Για την γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με την προκήρυξη θέσεως Καθηγητή Σητροτροφίας στο ΔΠΘ μίλησε στη Δέλτα Τηλεόραση Αλεξ/πολης ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι

  • Λείπει από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Ορεστιάδας ένας Καθηγητής που θα έχει ως γνωστικό αντικείμενο τη Σηροτροφία αλλά και την καλλιέργεια της μουριάς και θα έχει την ευθύνη οργάνωσης του σχετικού εργαστηρίου.
  • Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσε σχετική γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης για το αν θα προχωρήσουν στην προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης.
  • Το Δημοκρίτειο με το μάθημα της Σηροτροφίας μπορεί να προσδώσει το δικό του χαρακτήρα στον κλάδο αυτό, σε αγαστή συνεργασία με τις βιοτεχνίες παραγωγής μεταξιού, αλλά και με τους τοπικούς φορείς όπως ο Δήμος Σουφλίου, που στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στην όλη προσπάθεια.
  • Επισκέφτηκε τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, ζήτησε τη συνδρομή του και βρέθηκε ο κοινός τόπος συνεργασίας με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ.
  • Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας είναι το μόνο στην Ελλάδα που διαθέτει εργαστήριο Σηροτροφίας και θα συνδράμει αποφασιστικά ώστε να ενταχθεί η Σηροτροφία στα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Το αίτημα για τη συγκεκριμένη θέση Καθηγητή είναι οραματικό και δίκαιο και θα συνδράμει στην ανάπτυξη της Σηροτροφίας στο Σουφλί και στον Έβρο γενικότερα.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις