Δημοσχάκης Αναστάσιος

Το Ν/Σ του Υπ. Παιδείας δικαιώνει τις προσδοκίες της ελληνικής οικογένειας! Οι μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές στο Σουφλί, στη Σαμοθράκη στις Φέρες & στην Ν.Ορεστιάδα θα αλλάξουν το τοπίο της εκπαίδευσης στον Ν. Έβρου Σύνοψη ομιλίας επί σ/ν ΥΠΑΙΘ

Στο πλαίσιο της χθεσινής (28/7) του ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Σ/Ν του Υπουργείου Παιδείας, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση, προχωρά σε τολμηρές τομές που εκσυγχρονίζουν την εκπαίδευση στην Χώρα μας!!Ειδικότερα ανέφερε ότι :

Με το ν/σ του ΥΠΑΙΘ ενισχύεται η αυτοτέλεια των σχολικών μονάδων, δίνεται ελευθερία στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι όμως θα κρίνονται για το εκπαιδευτικό τους έργο.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τροπολογία με την οποία προβλέπεται η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος κατ’ εξαίρεση, στους προπτυχιακούς Φοιτητές που εισάγονται κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε τρία (3) ακριτικά Πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων και στο ΔΠΘ!

Τόνισε ότι οι αναταράξεις που προέκυψαν στο ζήτημα της 5ης Πανεπιστημιακής έδρας του ΔΠΘ, θα ξεπεραστούν με πνεύμα συναίνεσης & ενότητας, υπηρετώντας την Ειρήνη για το καλό του Διδυμοτείχου!

Ανέδειξε την σύσταση μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής σχολής ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ στο Σουφλί και την συλλειτουργία αυτής με την αντίστοιχη της ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ!

Επίσης υπογράμμισε ότι το ιδανικό αλιευτικό πεδίο που διαθέτει ο Έβρος προσφέρεται ιδανικά για την ίδρυση ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΙΕΩΝ/ΑΛΙΕΡΓΑΤΏΝ, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως Τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων στην περιοχή των Φερών..και ως Τμήμα Παράκτιας Αλιείας στην Σαμοθράκη…

Τέλος τόνισε ότι η ίδρυση Σχολής Ειδικών Τεχνιτών για εγκαταστάσεις γενικά φυσικού αερίου στη Ν.Ορεστιάδα αποτελεί εύστοχη επιδίωξη του τοπικού Δήμου!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=ajYP4BqDNe4