Δημοσχάκης Αναστάσιος

Υψηλού συμβολισμού και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη θωράκιση του ακριτικού Έβρου, η ένταξή του στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Έως την Τρίτη 16/6, η καταβολή των αποζημιώσεων του 2018 στους πληγέντες αγρότες!

Στην κοινοβουλευτική του πρωτοβουλία προς τον Υπουργό Εργασίας για τον κοινωνικό τουρισμό καθώς και στο ζήτημα των αποζημιώσεων των πληγέντων αγροτών του 2018, αναφέρθηκε στις χθεσινές (11/6) του δηλώσεις στη Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στη Βέρα Μαυρίδου πως :

📌Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει για πρώτη φορά μάλιστα τον Έβρο στο σύνολό του στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι είναι ορθή, εύστοχη & δικαία!

📌Ο ακριτικός Νομός πριμοδοτείται μαζί με το νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως & Λέρος) ως προς τον αριθμό των διανυκτερεύσεων οι οποίες είναι διπλάσιες σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς της Χώρας & χωρίς να απαιτείται ιδιωτική συμμετοχή.

📌Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις όπου η Τουρκία διενήργησε ιδιότυπη πολιορκία στα ελληνο-τουρκικά σύνορα, η κυβέρνηση αναγνώρισε εμπράκτως ότι ο Έβρος με το ιστορικό νησί της ΝΙΚΗΣ δέχονται διαχρονικά μεταναστευτικές ροές!

📌Ο βουλευτής απηύθυνε ευγενές κάλεσμα στους απανταχού Έλληνες που θα τύχουν του προνομίου του προγράμματος να επισκεφθούν τον Έβρο και να ανακαλύψουν τον αρχαιολογικό, ιστορικό, γαστρονομικό & πολιτισμικό του πλούτο.

📌Αναφορά έγινε και στο ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων των πληγέντων αγροτών οι καλλιέργειες των οποίων καταστράφηκαν ολοσχερώς το 2018.

📌Επισήμανε ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την διαδικασία της καταβολής αυτών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι πιστώσεις, με ορατή ημερομηνία υλοποίησης την προσεχή Τρίτη 16/06.
Μπορείτε να ακούσετε τις δηλώσεις εδώ :