Δημοσχάκης Αναστάσιος

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών να ενισχύσει τα δημοτικά ΚΔΑΠ της χώρας με ποσό 10 εκτ. ευρώ!Σε Νομούς, όπως ο Έβρος, όπου το δημογραφικό συνιστά μία σύγχρονη απειλή, η κυβέρνηση υποστηρίζει εμπράκτως τον θεσμό της οικογένειας!

Την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης προς τα Δημοτικά Κέντρα Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) γνωστοποίησε σήμερα (9/9) ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos μέσω του ειδικού προγράμματος ενίσχυσης των δημοτικών ΚΔΑΠ, με 10 εκατ. ευρώ.

Με την εν λόγω πρωτοβουλία, όσες οικογένειες δεν πήραν το αναγκαίο voucher για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων, μολονότι πληρούσαν τα απαιτούμενα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, μπορούν πλέον, να απευθυνθούν, στα δημοτικά ΚΔΑΠ, τα οποία είναι σε θέση να υποδεχτούν επί πλέον χιλιάδες παιδιών.

Έτσι διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των τοπικών κέντρων και υποστηρίζεται η δυνατότητα πρόσβασης των παιδιών σε αυτά χωρίς απόλυση των εργαζομένων τους!!

Ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, εκφράζει την ικανοποίησή του που οι συντονισμένες προσπάθειες προς την κυβέρνηση απέδωσαν καρπούς!

Ο ίδιος με παραστάσεις, παρεμβάσεις & αποστολή κοινοβουλευτικής επιστολής (3/9) προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια Υπουργεία, ανέδειξε το καθολικό αίτημα του Νομού & κυρίως αυτό των 16 μητέρων της ακριτικής Σαμοθράκης, αναφορικά με το τοπικό Δημοτικό Κέντρο (ΚΔΑΠ)!

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Σας διαβιβάζω για ενημέρωση και τυχόν δικές σας ενέργειες,
επιστολή υπογεγραμμένη από 16 μητέρες της ακριτικής Νήσου της Σαμοθράκης, αναφορικά με το Δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της περιοχής του Λακώμματος του Δήμου Σαμοθράκης.

Όπως αναφέρεται εκτενώς εντός αυτής, φέτος δεν χορηγήθηκε το αναγκαίο voucher για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο εν λόγω Κέντρο, μολονότι πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια.

Υπογραμμίζω ότι έχουμε γίνει παραλήπτες πολλών παραπόνων
από πολίτες, είτε μεμονωμένους είτε από συλλογικότητες, που
διαμαρτύρονται έντονα για τα παιδιά που μένουν εκτός ΚΔΑΠ.

Είναι σημαντικό για τους κατοίκους της περιοχής, τα αρμόδια
Υπουργεία να σκύψουν για άλλη μια φορά με την δέουσα
στοργικότητα και ευαισθησία όπως πράττει η Κυβέρνηση σε πολλά πεδία κυρίως στα μείζονα ζητήματα του Νομού Έβρου!

Είναι σημαντικό σε μεμονωμένες περιοχές όπου το δημογραφικό
πρόβλημα είναι οξυμένο, και σε απομακρυσμένους οικισμούς
όπου η πρόσβαση σε δραστηριότητες για τα παιδιά είναι
περιορισμένη έως μηδαμινή, να ενθαρρύνεται και να υποστηρίζεται η δυνατότητα πρόσβασης σε δομές δημιουργικής απασχόλησης.

Εκτιμώ, ότι θα ρίξετε μια τελευταία ματιά & θα επανεξετάσετε το εν λόγω αίτημα λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους του
ζητήματος!

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών : https://www.ypes.gr/eidiko-programma-ypsoys-10-ekat-eyro-g…/

Σε μια δύσκολη ημέρα ένα πολύ καλό νέο. Το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει τη λειτουργία όλων των δημοτικών ΚΔΑΠγια…

Publiée par Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos sur Mardi 8 septembre 2020