Δημοσχάκης Αναστάσιος

01-12-2007: Δήλωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια της Κρήτης

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Σας ενημερώνω ότι πραγματοποίησα έκτακτη επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνης.

Στο χρόνο που βρέθηκα στο Ηράκλειο επισκέφθηκα το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο ειδικός φρουρός και ήδη εκεί έκανα σχετική δήλωση. Επαναλαμβάνω ότι η κατάσταση της υγείας του ειδικού φρουρού είναι σταθερή, κρίσιμη και υπάρχει μία μικρή νότα αισιοδοξίας όπως δηλώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη του Σώματος απέναντι στους θεράποντες ιατρούς, προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς επίσης και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υφυπουργό, οι οποίοι σε κάθε αίτημά μας ανταποκρίθηκαν άμεσα. Επίσης, εκφράζω τις ευχαριστίες προς το Υπουργείο Υγείας, διότι με τις υπηρεσίες του ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και παρέχει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών έναντι του ασθενούς μας.

Επίσης, θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι πολλοί πολίτες από διάφορα σημεία της χώρας εύχονται και προσεύχονται για την υγεία του ειδικού φρουρού και μάλιστα πολλοί εξ αυτών αποστέλλουν στο νοσοκομείο, εκεί όπου νοσηλεύεται ο ειδικός φρουρός Λαζαρίδης Ευστάθιος, φυλαχτά, εικόνες και τους ευχαριστούμε θερμά. Αυτές οι ενέργειες πραγματικά μας δίνουν κουράγιο, μας δίνουν δύναμη, διότι όλο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και η ελληνική κοινωνία, μαζί με τη στενή οικογένεια του τραυματισθέντος, συμμετέχουν στον πόνο και στο πρόβλημα.

Σε ότι αφορά το Ρέθυμνο, πραγματοποιήθηκε εδώ στην έδρα της Γενικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης μία ευρεία σύσκεψη. Έγινε αποτίμηση της μέχρι τώρα επιχείρησης που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, του Νομού Ρεθύμνης και του Νομού Ηρακλείου, στην οποία συμμετείχαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, οι δύο Αστυνομικοί Διευθυντές Ταξίαρχοι Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης και Ηρακλείου, καθώς επίσης και επιτελείς Αξιωματικοί οι οποίοι προέρχονται από την Ασφάλεια Αττικής και το Αρχηγείο.

Σε ότι αφορά την επιχείρηση, χαρακτηρίζεται μέχρι τώραεπιτυχής, διότι είχε τριπλό στόχο. Ο πρώτος στόχος ήταν να πραγματοποιηθεί η κατ΄ οίκον έρευνα, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε κι έτσι ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του γράμματος του νόμου. Το δεύτερον ήταν να προβούμε σε στοχευμένες χειρουργικού χαρακτήρα ενέργειες, προανακριτικές πράξεις, ώστε να εξιχνιαστεί το αιματηρό περιστατικό το οποίο όλοι σας γνωρίζετε. Και το τρίτο, να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας της περιοχής, που πραγματικά όπως όλοι μας γνωρίζουμε είχε διαταραχθεί.

43 άτομα συνελήφθησαν μέχρι τώρα, εκ των οποίων 5 προφυλακίστηκαν και 6 αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Επίσης συνελήφθησαν 3 άτομα για σύσταση συμμορίας και παραπέμφθηκαν ήδη στον Ανακριτή. Η υπόθεση αυτή θα έχει και συνέχεια.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα 85 κατ΄ οίκον έρευνες, τα αποτελέσματα τα γνωρίζετε: 23 αυτοκίνητα παντός τύπου, 33 μοτοσικλέτες παντός τύπου, οι οποίες είχαν κλαπεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε μια πολύ μικρή περιοχή. Επίσης, κατασχέθηκαν 28 τυφέκια παντός τύπου, όπως καλάζνικοφ, υποπολυβόλα, οπλοπολυβόλα, κατασχέθηκαν 26 πιστόλια και περίστροφα, καραμπίνες 9, κυνηγετικά όπλα 5, μεγάλος αριθμός χιλιάδων φυσιγγίων και καλύκων.

Επίσης, κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός γεμιστήρων, πιστολιών, αυτομάτων, καθώς επίσης ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες και χειροβομβίδες. Μέσα στα υλικά τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είναι και εκρηκτικά. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε και την κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, όπως δενδρύλλια, αλλά και ακατέργαστη μεγάλη ποσότητα ινδικής κάνναβης, σπόροι ινδικής κάνναβης και δυόμισι κιλά περίπου κοκαΐνης.

Ζυγαριές ακριβείας 14, διάφορα μεταλλικά τμήματα τα οποία προέρχονται από τις γνωστές παραβατικές πράξεις και ενέργειες που είχαν σαν στόχο τράπεζες και κυρίως ΑΤΜ αυτών, εξοπλισμός και εξαρτήματα όπλων, αλλά και άλλα πολλά στοιχεία τα οποία με λεπτομέρεια έχουμε ανακοινώσει με τα καθημερινά δελτία τύπου τα οποία έχουμε εκδώσει.

Θα ήθελα να δηλώσω ότι η υπόθεση για την Ελληνική Αστυνομία, για την ίδια την Πολιτεία, δε σταματά. Προχωρούμε και διερευνούμε όλες τις υποθέσεις, αυτές που έχουν απασχολήσει την περιοχή αλλά και την Κρήτη, σε βάθος.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Μπορούμε να σας κάνουμε κάποιες ερωτήσεις;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Βεβαίως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Επειδή κατηγορούμαστε πολλές φορές για υπερβολές για φήμες ή για παραπληροφόρηση και τα λοιπά, θα θέλατε να μας πείτε σχετικά με τις τελευταίες φήμες που υπάρχουν ότι εμπλέκονται Αστυνομικοί σε παράνομες δραστηριότητες. Έχετε να μας πείτε κάτι πάνω σε αυτό; Και μάλιστα ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, δε γνωρίζουμε ακριβώς τί, εις βάρος δύο Αστυνομικών του Ρεθύμνου. Για να μην πλανάται γενικά για τους Αστυνομικούς του Ρεθύμνου κάποια υπόνοια, έχετε τέτοια στοιχεία;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει εμπλοκή λοιπών Αστυνομικών σε αξιόποινες πράξεις οι οποίες έχουν σχέση με τις εξεταζόμενες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Με τις εξεταζόμενες λέτε!

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Προχωρούμε, άλλο;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Όταν λέτε “λοιπών”, εννοείτε πέραν του συναδέλφου σας που έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Δε μιλάμε για τον συγκεκριμένο, δεν έχουμε μέχρι στιγμής εμπλοκή άλλων Αστυνομικών σε αξιόποινες πράξεις ή οποιαδήποτε σχέση με τις εξεταζόμενες περιπτώσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Σχετικά τώρα με την επίθεση εναντίων των Αστυνομικών, μας είπατε ότι “αυτή η υπόθεση ερευνάται”, αν έχετε καταλήξει σε κάποιους υπόπτους και μπορείτε να πείτε κι επίσης αν έχει ξεκινήσει η ΕΔΕ για το θέμα αυτό.

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Κανένα σχόλιο για το πρώτο σας ερώτημα κι όπως αντιλαμβάνεστε είναι φυσικό να έχουμε στοιχεία, δεν είμαι όμως σε θέση να σας δημοσιοποιήσω κανένα απ΄ αυτά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Στο δεύτερο ερώτημα;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Σε ότι αφορά τη δεύτερη ερώτησή σας και βέβαια ήδη έχει ξεκινήσει η διενέργεια της ένορκης Διοικητικής εξέτασης και θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι η ενέργεια αυτή επειδή είναι πολύ σοβαρή έχει ήδη ανατεθεί από τον ομιλούντα στον κ. Υπαρχηγό του Σώματος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Στον κ. Σύρο εννοείτε;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Στον κ. Σύρο, ναι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Είναι εις βάρος κάποιων Αξιωματικών.

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, όπως ακριβώς αυτή εξελίσσεται. Και μία δεύτερη σκέψη μας οδηγεί πλέον σε αυτήν την απόφαση που προείπα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Την οποία την πήρατε σήμερα;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Όχι βέβαια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύς λόγος σε ότι αφορά τους Αστυνομικούς από την Αθήνα που έχουν έρθει. Ότι κατά κάποιο τρόπο, τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται, σαν εμφύλιος πόλεμος μέσα στην Ελληνική Αστυνομία. Ποιο είναι το σχόλιο το δικό σας; Υπάρχει γκρίνια από ότι αντιλαμβάνομαι από τους δικούς μας της Κρήτης τους Αστυνομικούς.

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Η Αστυνομία της Κρήτης δεν είναι ξεκομμένη από τη λοιπή Αστυνομία της χώρας, είναι ένα κομμάτι αυτής. Και κάθε Αρχηγός, αλλά και ο ομιλών, νοιάζεται για όλες τις Αστυνομίες τις τοπικές, τις περιφερειακές, όλης της χώρας. Από την άλλη πλευρά όμως θα ήθελα να πω ότι δεν υπάρχει γκρίνια, υπάρχει το ενιαίο της λειτουργίας και της δράσης όλου του Σώματος.

Και μάλιστα θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι σε σοβαρές περιπτώσεις οι οποίες έχουν απασχολήσει τη χώρα σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, πάντα η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με εντολή μου αναλάμβανε συνδρομητικό έργο στις τοπικές Υπηρεσίες Ασφάλειας. Το ίδιο και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε ότι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα.

Δηλαδή η Ασφάλεια Αττικής και η Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης έχουν τις μεγάλες εμπειρίες, έχουν τις εκπαιδεύσεις που έχουν υποστεί τα στελέχη, έχουν τις πολλές υποθέσεις που έχουν ασχοληθεί, έχουν μεγάλες εμπειρίες σε ότι αφορά το προανακριτικό, το ερευνητικό έργο κι είναι επόμενο προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα το θετικό να συνδράμουν τις τοπικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Δηλαδή θα ήθελα να πω ότι οι υπηρεσίες αυτές λειτουργούν όπως η Σκότλαντ Γιαρντ, όπως το FBI, αναλαμβάνουν υποθέσεις σοβαρές που έχουν απασχολήσει τη χώρα. Έτσι κάνουν όλες οι Αστυνομίες της Ευρώπης, έτσι πράττουμε κι εμείς.

Από την άλλη πλευρά όμως θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σε όλες τις έρευνες που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται είτε στην ύπαιθρο είτε στις κατ΄ οίκον έρευνες είτε ακόμα και στη συλλογή των πληροφοριών είτε ακόμα και στο διερευνητικό έργο, στο προανακριτικό έργο, συμμετέχουν Αξιωματικοί των υπηρεσιών της Κρήτης. Αν είναι δυνατόν μόνο οι 12 Αξιωματικοί που ήρθαν από την Ασφάλεια Αττικής να περαιώσουν μία τέτοια μεγάλη υπόθεση. ?λλωστε τα μεγέθη το καταμαρτυρούν.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δεν υπάρχει κανένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των στελεχών, αντιθέτως ο ένας στηρίζει τον άλλον, η μία υπηρεσία στηρίζει την άλλη. Αυτή είναι η απόφαση της Αστυνομικής Ηγεσίας, όπως αυτή εκφράζεται από τον ομιλούντα, κι αυτή είναι και η εντολή του Υπουργού και Υφυπουργού Εσωτερικών όπως και του προκατόχου τους, ώστε να στηρίξουμε με κάθε ουσιαστικό τρόπο τις υπηρεσίες στις περιφερειακές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Εξετάζετε το ενδεχόμενο κατάργησης της εντοπιότητας των Αστυνομικών;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Δεν μας έχει απασχολήσει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκε μία ανεπιτυχής, τουλάχιστον έτσι όπως ακούστηκε και στα μέσα ενημέρωσης επιχείρηση, όταν Αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι κόρης πρώην Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλετε να μας πείτε την άποψη του Αρχηγείου γι αυτό που έγινε το περασμένο Σάββατο;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Δε νομίζω ότι χρειάζεται σχολιασμό ένα τέτοιο περιστατικό. Η Αστυνομία πραγματοποιεί κάθε μέρα σε όλη τη χώρα εκατοντάδες κατ΄ οίκον έρευνες, άλλες από αυτές είναι απόλυτα επιτυχημένες, άλλες από αυτές είναι ατυχείς, ενδεχομένως να έχουν και το στοιχείο του happening. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσουμε ένα τέτοιο περιστατικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Αρχηγέ, βλέπουμε σήμερα ότι ήσασταν εδώ εσείς, οι επιτελείς σας, γνωρίζουμε ότι έχουν έρθει εδώ ψυχολόγοι, αναλυτές, ότι καλύτερο διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία, για την έρευνα όλης αυτής της υπόθεση. Αναλαμβάνει Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου την εποπτεία των εργαζομένων, λέτε τώρα ότι ο κ. Σύρος ανέλαβε την ΕΔΕ για την επίθεση εναντίον των Αστυνομικών, μπορείτε να μας πείτε αν θεωρείτε ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που απασχολεί την Ελληνική Αστυνομία και αν τελικά ναι μεν γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα αλλά τελικά μπροστά σας βρήκατε ένα πολύ μεγαλύτερο;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Είναι πολύ νωρίς να τη χαρακτηρίσω. Αυτή η ίδια χαρακτηρίζεται από το αποτέλεσμα. Κι εσείς, που ασχολείστε με την ανάλυση της επικαιρότητας, είμαι σίγουρος ότι έχετε βγάλει τα δικά σας συμπεράσματα. Εμείς τα δικά μας τα συμπεράσματα θα τα πούμε όταν με το καλό τελειώσει η επιχείρηση.

Εκείνο που έχω να πω όμως είναι ότι δουλεύουμε όλοι από το Αρχηγείο, από το Υπουργείο, από το Επιτελείο, αλλά και των λοιπών μάχιμων υπηρεσιών με πολύ μεθοδικό, ουσιαστικό και προσεκτικό τρόπο. Με πολύ μεγάλη προσοχή, με πολύ μεγάλες αντοχές και υπομονή. Δουλεύουμε βήμα-βήμα, για να έχουμε σίγουρο αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να συστήσω σε όλους τους εμπλεκόμενους, σε όλους, όπου κι αν αυτοί ανήκουν, να είναι προσεκτικοί. Να αποκλιμακώνουν τα πράγματα, να κατευνάζουν τα πράγματα και να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία. Δουλεύουμε με πολύ μεθοδικό και επαγγελματικό τρόπο και πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία κι όταν λέω συντριπτική εννοώ το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως το σύνολο της κρητικής κοινωνίας θέλουν αποτέλεσμα.

Δεχόμεθα στο Αρχηγείο πάρα πολλά αιτήματα, δεχόμεθα στο Αρχηγείο πάρα πολλά γραπτά μηνύματα, τηλεφωνήματα, ότι “προχωρήστε, έχετε την πλήρη υποστήριξή μας”. Δεν μπορεί ένας ελάχιστος αριθμός, ο οποίος μπορεί να είναι διψήφιος, να δημιουργεί προβλήματα και μια ιστορία μιας ολόκληρης περιφέρειας με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτει ο κρητικός λαός να αλλοιώνονται από δέκα, είκοσι, τριάντα άτομα. Είναι κρίμα από το Θεό.

Εμείς γι αυτό είμαστε εδώ, αυτή είναι η υποχρέωσή μας, να εφαρμόσουμε το νόμο και να παγιώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, διότι το έχει ανάγκη. Διότι δεν μπορεί η περιφέρεια να είναι υπό ομηρίαν ορισμένων. Και γι αυτό έχουμε και τη στήριξη της κοινωνίας. Και ίσως εγώ περιμένω ακόμα μεγαλύτερη, είναι στο χέρι όλων.

Και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με κανέναν οικισμό, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με καμία περιφέρεια, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με καμία περιοχή. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Τις προηγούμενες ημέρες κύριε Αρχηγέ μία ομάδα κατοίκων των Ζωνιανών έφτασαν εδώ, αν θυμάμαι καλά συναντήθηκαν με τον κ. Σύρο ή με τους υπόλοιπους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης, καταθέτοντάς τους ένα χαρτί, ένα αίτημα, για να απομακρυνθούν οι δυνάμεις, να είναι πιο διακριτικές οι επιχειρήσεις στα Ζωνιανά και κυρίως σε ότι αφορά τη συμπεριφορά των Αστυνομικών, θεωρούν ότι είναι προκλητική απέναντι στις γυναίκες και στους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής.

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Πρώτα-πρώτα συναντήσεις γίνονται και με τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, αλλά και με απλούς πολίτες οι οποίοι πραγματικά θέλουν να αποκλιμακώσουν την ένταση που αν μη τι άλλο έχει δημιουργηθεί αλλά δυστυχώς είναι στον ελάχιστο βαθμό.

Από την άλλη πλευρά όμως θα ήθελα να πω ότι αυτά τα περιστατικά εμείς όταν φθάνουν και καταγγέλλονται τα ελέγχουμε με κάθε αυστηρότητα, τα σχολιάζουμε. Πολλά εξ αυτών ίσως να έχουν γίνει, τα περισσότερα όμως ενδεχομένως να είναι τεχνητά. Θα ήθελα και πάλι να συστήσω σε όλους ψυχραιμία, διότι μέσα απ΄ αυτή τη διαδικασία και την αυτοσυγκράτηση θα έχουμε το καλό αποτέλεσμα που όλοι το θέλουν.

Εμείς τιμούμε και εκτιμούμε τους κατοίκους των Ζωνιανών, τους κατοίκους του Μυλοποτάμου, είναι φιλοπρόοδα άτομα, έχουν προσφέρει πολλά στην ελληνική κοινωνία, έχουν προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας κι εμείς έχουμε υποχρέωση αυτούς τους ανθρώπους να τους στηρίξουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Σχετικά με την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και με τη διαταγή που είχατε βγάλει σχετικά με πρόσκληση εθελοντών Αστυνομικών, αν ήταν ακριβής η έκφραση έτσι όπως ειπώθηκε, το να προσκαλείτε εθελοντές να έρθουν να ενισχύσουν τις αστυνομικές επιχειρήσεις εδώ αλλά εν πάση περιπτώσει ήταν για το Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων αν είχα δει καλά την ανακοίνωσή σας εκείνη. Υπήρξε ανταπόκριση;

Κος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ:
Υπήρξε ανταπόκριση και είναι σε μεγάλο αριθμό.

Και μεταξύ αυτών θα επιλεγούν γι αυτούς τους οποίους συντρέχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να αναλάβουν μία τέτοια αποστολή, όταν πλέον θα πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας και θα περατωθούν όλες οι υποθέσεις οι εκκρεμείς οι οποίες αυτή τη στιγμή μας απασχολούν. Είναι πολύ σημαντικό κανείς να θέλει να πάει να υπηρετήσει και να υπηρετήσει τον τόπο και να υπηρετήσει τους ανθρώπους.

Είναι πολύ σημαντικό. Θα είναι πολύ άστοχο, σε έναν Αρχηγό με μία διαταγή του, να ορίζει πλέον το ποιοι θα πάνε. Παίρνει πλεονέκτημα η Αστυνομία όταν αυτοί οι άνθρωποι οι ίδιοι το επιθυμούν.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και επίσης σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ενημέρωση την οποίαν παρέχετε στην περιοχή, ενημερώνομαι το πώς παρουσιάζετε τα γεγονότα, σας συγχαίρω και να είστε καλά.