Δημοσχάκης Αναστάσιος

09-02-2007: Χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών και αστυνομικών από τον Όμιλο «Φίλοι Αστυνομίας Αθηνών»

Κυρία Πρόεδρε,
Εκλεκτά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητά μας παιδιά.

Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω την κα. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου «Φίλοι Αστυνομίας Αθηνών» για την ευγενική σας πρόσκληση.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που παρίσταμαι για δεύτερη συνεχή χρονιά στην όμορφη εκδήλωσή βράβευσης των άριστων μαθητών – σπουδαστών καθώς και λαμπρών αστυνομικών που διακρίθηκαν για εξαίρετες πράξεις.

Σας εκφράζω την απεριόριστή εκτίμηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και την ευχή να συνεχίζετε με το ίδιο ζήλο και την ίδια επιτυχία το έργο σας.

Είναι περιττό να τονίσω ότι ο Όμιλος σας έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατί σε μια δύσκολη εποχή, με δύναμη και οραματισμό με συνέπεια και ευαισθησία επιτελεί πολυσήμαντο κοινωνικό έργο και όχι μόνο.

Το παράδειγμά σας μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη στον αγώνα για την υπηρέτηση του καθήκοντος, της έννομης τάξης και της δημοκρατικής νομιμότητας.

Έναν αγώνα που διεξάγουμε καθημερινά με πίστη και αφοσίωση στην αποστολή μας για να ελέγξουμε το έγκλημα, που μεταβάλλεται διαρκώς ως προς τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Η βράβευση αστυνομικών για εξαίρετες ενέργειες και πράξεις μας ενθαρρύνει και μας ενισχύει ηθικά, γιατί εσείς αποτελείτε τη συνισταμένη της Αθηναϊκής κοινωνίας η οποία σχεδόν στο σύνολό της αναγνωρίζει και στηρίζει το έργο της Αστυνομίας και κυρίως αυτό που δεν φαίνεται.

Συγχαίρω τα παιδιά των αστυνομικών για τις άριστες επιδόσεις στις σπουδές τους, που είναι καρπός της δικής τους συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς, του αισθήματος ευθύνης και της πολύτιμης αρωγής, που τους προσέφεραν οι γονείς τους.

Συμβουλεύω τα παρόντα παιδιά αλλά και όλα τα παιδιά της χώρας, να μείνουν μακριά από τις σύγχρονες μάστιγες της εποχής μας, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τη βία, την επιθετική ή επιδεικτική συμπεριφορά στην οδήγηση, που οδηγεί στο τροχαίο ατύχημα και να αφοσιωθούν δημιουργικά στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και στη γνώση ως η καλύτερη άμυνα για τις προαναφερόμενες σύγχρονες απειλές.

Εμείς μαζί με τους αγαπητούς γονείς σας, θα παρακολουθούμε τα βήματά σας και θα νοιώθουμε περήφανοι για κάθε επιτυχία σας.

Σας ευχαριστώ