Δημοσχάκης Αναστάσιος

Νέα Πνοή για τον Έβρο – Άρθρο στην Εφημερίδα Γνώμη

Άρθρο του υποψηφίου Βουλευτού Έβρου κι Επιτίμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αναστασίου Δημοσχάκη φιλοξένησε χθες (03/07) η Εφημερίδα «ΓΝΩΜΗ» σχετικά με την αλλαγή σελίδας που έρχεται για τη χώρα, τον Έβρο και τη Θράκη στις 7 Ιουλίου με την Κυβέρνηση της ΝΔ, μετά από τα 4,5 καταστροφικά χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

·        Με την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη και της Ν Δ, ο Έβρος και η Θράκη θα έρθουν ξανά στο προσκήνιο.

·        Ο Πρόεδρος της Ν Δ στον χαιρετισμό του στο Συνέδριο των Θρακών τον Μάρτιο είχε υπογραμμίσει ότι τα ζητήματα που αφορούν τον Έβρο και τη Θράκη θα εξετάζονται ως εθνικά θέματα.

·        Στο πρόγραμμα της Ν Δ περιλαμβάνονται μέτρα που θα ανακουφίσουν τους κατοίκους του Έβρου, όπως είναι μεταξύ άλλων  η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θράκη, η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, η αναβάθμιση των υποδομών και των συγκοινωνιών.

·        Ο Έβρος διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που  παραμένουν αναξιοποίητα και μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες ανάπτυξης.

·        Ο ίδιος ως Βουλευτής του Νομού εδώ και 4,5 χρόνια έδωσε «μάχη» για τη διατήρηση της Νοσηλευτικής στο Διδ/χο και για την αυτονομία και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου στην Πόλη των Κάστρων.

·        Το όραμά του για τον Έβρο βασίζεται στο τρίπτυχο Άμυνα και Ασφάλεια του Έβρου, Ανάπτυξη και Πρόοδος στο Νομό καθώς και η Αναγέννηση των Χωριών.

·        Καλεί όλους τους Εβρίτες είτε είναι στο Νομό, είτε είναι ετεροδημότες,  να συμμετέχουν μαζικά στις εθνικές εκλογές, καθώς η αποχή απ’ αυτές σημαίνει συνενοχή…

·        Τους ζητάει επίσης να τον τιμήσουν με έναν εκ των δύο σταυρών που έχουν στη διάθεσή τους, για να του δώσουν δύναμη να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2015.

Αναλυτικά το άρθρο

Μετά από 4 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπου ο Έβρος παραγκωνίστηκε προκλητικά από τους κυβερνώντες, είναι καιρός για ένα νέο ξεκίνημα.

Για μια νέα αρχή, όπου δεν θα αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τα αυτονόητα, αλλά για να ανοίγουμε νέους δρόμους για το αύριο.

Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Έβρος και η Θράκη θα έρθουν ξανά στο προσκήνιο.

Δεν είναι τυχαίο που ο Πρόεδρός μας στον χαιρετισμό του στο πρόσφατο Συνέδριο των Θρακών τον Μάρτιο στις Φέρες υπογράμμισε ότι τα ζητήματα που αφορούν τον Έβρο και τη Θράκη θα εξετάζονται ως εθνικά θέματα.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη νευραλγική και ευαίσθητη περιοχή μας, όπως και το γεγονός ότι τα γενικότερα μέτρα που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν Δ θα ανακουφίσουν τους κατοίκους του Νομού μας.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων θα προσφέρει ανάσα προοπτικής, ενισχύοντας τα εισοδήματα όλων.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις  να βελτιώσουν τον συντελεστή κόστους και να προχωρήσουν σε επέκταση των εργασιών τους με την πρόσληψη νέου προσωπικού.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ θα ελαχιστοποιήσει τις  παράνομες μεταναστευτικές & προσφυγικές ροές  και θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στα χωριά και τις πόλεις μας.

Η  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΈΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, θα τονώσει την επιχειρηματικότητα και θα  μειώσει την ανεργία με τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ θα αναβαθμίσει τα Νοσοκομεία και τα κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας ώστε όλοι οι κάτοικοι του Έβρου να έχουν άμεση πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

ΕΙΔΙΚO  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ  και  για τον Νομό μας. Μαζί με τους άλλους συναδέλφους της Θράκης δεσμεύομαι να αγωνιστώ για ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη Θράκη που στόχο θα έχει την προσέλκυση επενδύσεων και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ο Έβρος, λόγω της θέσης  του και ως τελευταίο σύνορο της Ε Ε πρέπει να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη του με ταχείς ρυθμούς. Η σύζευξη των συγκοινωνιών (οδικών, αεροπορικών, ακτοπλοϊκών, σιδηροδρομικών), μπορεί να εξελιχθεί σε χρήσιμο εργαλείο προόδου της τοπικής οικονομίας. Δεν γίνεται να είμαστε παρίας της Ευρώπης.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου, που αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας, πρέπει επιτέλους να στηριχθούν, μέσα από φοροελαφρύνσεις.

Να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα που θα ανταμείβει τους κόπους τους και θα τους κρατήσει στα χωριά τους.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΩΝ του Νομού μας: Ο Έβρος διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που  παραμένουν αναξιοποίητα και μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες ανάπτυξης. Εκτός από την αναβάθμιση του λιμανιού και του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ως διακομιστικού κέντρου της Βορείου Ελλάδος, πρέπει να διευκολύνουμε, με κάθε τρόπο, την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, του ιαματικού, θρησκευτικού και πολιτισμικού πολιτισμού. Η σηροτροφία και τα μοναδικά μεταξωτά του Σουφλίου, τα αγροτικά και επεξεργασμένα προϊόντα της Ορεστιάδος, του Διδυμοτείχου και της Σαμοθράκης πρέπει να αναδειχθούν σε ευρωπαϊκά προϊόντα υψηλής ποιότητας με ονομασία προέλευσης.

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ. Τα προηγούμενα χρόνια δώσαμε μάχες για την διατήρηση του ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδ/χο  και στην αυτονομία και αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Δυστυχώς το ΤΕΙ υποβαθμίστηκε με υπογραφή του Υπουργού Παιδείας & Νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Μετά από 4 χρόνια «άκαπνων» κυβερνητικών υποσχέσεων το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε μια κατ’ όνομα αυτονομία και αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου, καθώς δεν το προίκισε με το κατάλληλο στελεχιακό  δυναμικό , υλικοτεχνικό εξοπλισμό & οικονομικά χρηματοδοτικά εργαλεία !

Στόχος μας πρέπει να είναι η περαιτέρω αναβάθμιση όλων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Δ Π Θράκης, με την παράλληλη δημιουργία νέων, ώστε ο Έβρος να αναδειχθεί σε κέντρο εκπαίδευσης.

ΔΙΔ/ΧΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΜΘ : Όραμά μου είναι το Διδ/χο , η παλαιά & δεύτερη πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας να ανακηρυχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της ΑΜΘ.

Διαθέτουμε τον πολιτισμικό πλούτο. Στο χέρι μας είναι να αναβαθμίσουμε τις υποδομές και να αναδείξουμε την  Πόλη μας πρωτεύουσα της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Όμως, πέραν της γενικής πολιτικής δεσμεύομαι να αγωνιστώ για την περαιτέρω ενίσχυση του Νομού με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές.

Το όραμά μου για το Νομό βασίζεται στο τρίπτυχο Άμυνα και Ασφάλεια του Έβρου, Ανάπτυξη και Πρόοδος στο Νομό καθώς και η Αναγέννηση των Χωριών.

Την Κυριακή, 7 Ιουλίου, καλώ όλους τους Εβρίτες είτε είναι στο Νομό, είτε είναι ετεροδημότες,  να συμμετέχουν μαζικά στη γιορτή της Δημοκρατίας, που είναι οι εθνικές εκλογές.

Η αποχή από αυτές σημαίνει συνενοχή… Ο καθένας έχει μια δύναμη, κι αυτή είναι η ψήφος του και οφείλει να την αξιοποιήσει.

Με ψήφο στη Ν Δ σφραγίζουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Έχετε στη διάθεσή σας δύο σταυρούς. Εάν με τιμήσετε με τον έναν εκ των δύο θα μου δώσετε τη δύναμη να συνεχίσω το έργο που ξεκίνησα το 2015.

Και να είστε σίγουροι ότι αυτό το συμβόλαιο ανανέωσης της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου είμαι έτοιμος να το τηρήσω με μεγαλύτερη αφοσίωση.

Eνωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Έβρο.

Είναι στο χέρι μας…”