Δημοσχάκης Αναστάσιος

21-3-2007:Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημοσχάκη Αναστάσιου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΡΧΗΓΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2007
Γυναίκες και Ανδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η 25η Μαρτίου, ημέρα διπλής γιορτής, της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού, σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Ελευθερίας για την Ελλάδα, γεμίζει τις καρδιές μας δύναμη και πάθος για την προάσπιση και διατήρηση της ελευθερίας μας και μας υπενθυμίζει το δρόμο της τιμής και της υπέρτατης θυσίας.

Της θυσίας για την Ελευθερία και την Αναγέννηση του έθνους.

Το μήνυμα της εθνεγερσίας παραμένει πάντα επίκαιρο και οδηγεί τα βήματά μας. Η Ελλάδα κατακτήθηκε, αλλά δεν υποτάχθηκε. Αιώνες σκλαβιάς δεν κατάφεραν να δαμάσουν και να υποδουλώσουν το Ελληνικό πνεύμα και την Ελληνική ψυχή. Ο σπόρος που είχε φυτέψει ο Ρήγας άνθισε κι έβγαλε καρπούς. Τιτάνιος ο αγώνας αλλά οι Έλληνες έχουν μάθει να αγωνίζονται για τα δίκαια του έθνους, για τα ιερά και όσια της φυλής.

Η ηχώ του Παιάνα των Σπαρτιατών, έγινε ύμνος στις ψυχές των Ελλήνων Αγωνιστών, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Μάρκου Μπότσαρη. Πάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου, των Ψαρών, της Χίου, της Νάουσας, βλάστησε το δέντρο της λευτεριάς.

Ο ξεσηκωμός του 21 δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Είναι η κορυφαία στιγμή της πορείας του έθνους μας. Απέδειξε περίτρανα πως ο λαός μας ξέρει ν’ αγωνίζεται και να μεγαλουργεί. Εμείς οι απόγονοι αυτών των ηρώων, έχουμε το ιερό Χρέος να διαφυλάξουμε την Πατρίδα μας από κάθε επιβουλή και να την παραδώσουμε στην επερχόμενη γενεά ισχυρή, ελεύθερη, ανεξάρτητη και ακέραια.

Η Ελληνική Αστυνομία θεματοφύλακας των παραδόσεων του έθνους, εμφορείται από το πνεύμα των αγωνιστών του 1821, εμπνέεται από τους αγώνες τους, για να συνεχίσει να κάνει το χρέος της απέναντι στην Ιστορία και το Έθνος.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
.

Αναστάσιος Δημοσχάκης
Αντιστράτηγος