Δημοσχάκης Αναστάσιος

25-05-2007: Χαιρετισμός του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη κατά την αποφοίτηση 41 σπουδαστών της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας ,10ης Εκπαιδευτικής σειράς 2006-2007

Κυρίες και κύριοι σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας. Θέλω και εγώ με την σειρά μου να σας συγχαρώ για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας από τη Σχολή .

Η αποφοίτησή σας αποτελεί νέα αφετηρία αυξημένων υποχρεώσεων αλλά και προσδοκιών του Έλληνα πολίτη στον ευαίσθητο τομέα της Εθνικής Ασφάλειας και σας καλώ να ανταποκριθείτε με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης.

Ευχαριστώ θερμά τους καταξιωμένους Επιστήμονες –Καθηγητές σας και διαλέκτες καθώς και το προσωπικό της Σχολής για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην εκπαίδευσή σας και να σας ευχηθώ υγεία ατομική και οικογενειακή και επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Ως Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της Εκπαίδευσης, καθώς πιστεύουμε ότι, συνιστά το πρωτογενές κύτταρο μέσα από το οποίο καθορίζεται η ποιότητα των δράσεων και διαμορφώνονται οι επαγγελματικές συνειδήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίσαμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρωτίστως των παραγωγικών Σχολών εισάγοντας νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Αύξηση του αριθμού εισαγομένων στην Σχολή, ώστε περισσότερα ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να επιμορφώνονται σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Καθιέρωση πρόσθετου αναλογικότερου, κατά το πλείστον όμως αντιπροσωπευτικού συστήματος επιλογής των ανωτέρων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς βέβαια να καταργείται το ισχύον, προερχομένων από τις Γενικές Αστυνομικές Δ/νσεις της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας καθώς και από τις κεντρικές Υπηρεσίες .

Δυνατότητα φοίτησης στη Σχολή, ανώτερων Στελεχών Αστυνομικών ξένων χωρών, με στόχο την ανάπτυξη περιφερειακής Ασφάλειας και σταθερότητας κυρίως στην ευρύτερη περιοχή προς αμοιβαίο όφελος όλων .

Αναμόρφωση της διαδικασίας και των κριτηρίων επιλογής για τη εισαγωγή των σπουδαστών στην Σχολή, ώστε να εξασφαλίζεται μείζονα διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατική επιλογή των ικανότερων στελεχών.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.