Δημοσχάκης Αναστάσιος

27-02-2008: Μήνυμα του απερχόμενου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας προς το προσωπικό του Σώματος

Με την ευκαιρία της αποχώρησής μου από την ηγεσία του Σώματος και ταυτόχρονα την ολοκλήρωση της μακρόχρονης ενεργού υπηρεσιακής μου διαδρομής, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς, ένστολους και πολιτικούς υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια της κοινής προσπάθειας, του κοινού μόχθου, των κοινών προβληματισμών.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση και τις πολιτικές ηγεσίες του Σώματος για την εξαιρετική τιμή που μου έκαναν αναθέτοντάς μου την αρχηγία της Ελληνικής Αστυνομίας στην πορεία προς τη σύγχρονη εποχή.

Τα δύο έτη που είχα την τιμή να ηγούμαι του Σώματος, αντιμετωπίστηκαν σημαντικά ζητήματα και προκλήσεις, στα οποία ανταποκριθήκαμε με αποτελεσματικότητα και επάρκεια. Παράλληλα, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ρόλου και της προσφοράς τής Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω ενός ευρύτατου μεταρρυθμιστικού προγράμματος που καλύπτει όλους σχεδόν τους τομείς της αστυνομικής δραστηριότητας.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους και σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ενθουσιασμό να υπηρετείτε τα ιδανικά του Σώματος, στηρίζοντας τη νέα φυσική ηγεσία και δίνοντας διαχρονική διάσταση στο σύνθημα που αποτέλεσε και πιστεύω θα εξακολουθήσει να αποτελεί βασικό προσανατολισμό και στόχο: ’’Ελληνική Αστυνομία με ανθρώπινο πρόσωπο και νόμιμη δράση, προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς υπερβολές και χωρίς εκπτώσεις’’.