Δημοσχάκης Αναστάσιος

H Ν.Δ. διαχρονικά έχει πάρει γενναίες αποφάσεις για τη Σαρία, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την γνώμη των Θρακιωτών!!” Συνέντευξη στην ΑΛΦΑ Τηλεόραση

Για το ζήτημα της Μουφτείας αλλά και την Γραπτή Ερώτηση για την σύσταση θέσης καθηγητή σηροτροφίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ALFA Τηλεόρασης Αλέξ/πολης, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Συγκεκριμένα είπε:
  • Όσον αφορά την Σαρία, το 1991 ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε την γενναιότητα να λάβει μέτρα, με τον νόμο 1920/1991, εναρμονισμένα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κυρίως σύμφωνα με τις επιθυμίες της κοινωνίας της Θράκης. 
  • Έθεσε τότε την προαιρετικότητα της επιλογής λόγω θρησκεύματος, δηλαδή να εκδικάζονται οι υποθέσεις των πολιτών, οικογενειακού ή κληρονομικού δικαίου, είτε από την τακτική δικαιοσύνη είτε από την Μουφτεία.
  • Η τωρινή ρύθμιση που υπερψηφίστηκε από την Ν.Δ θέτει ξανά την προαιρετικότητα η οποία είχε στο μεταξύ ανακληθεί με νομολογία του Αρείου Πάγου.
  • Κατηγόρησε ευθέως τον Υπουργό Παιδείας για κρυφή ατζέντα επαφών με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης κ. Τσαβούσογλου, μια συνάντηση που ακολουθείται από νέες πληγές, νέα ζητήματα, όπως αυτό της εκλογής των Μουφτήδων.
  • Η Θράκη μας είναι πρότυπο αρμονικής συμβίωσης και συνύπαρξης. Υπηρετούμε ως Θρακιώτες την εθνική και κοινωνική ειρήνη για αυτό και οι κυβερνώντες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν την γνώμη μας για ζητήματα νευραλγικά.
  • Έφερε σε επαφή το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα προκειμένου να οργανωθεί ένα εργαστήριο σηροτροφίας (μεταξουργίας) ώστε να δοθεί επιστημονική ώθηση στην ανάπτυξη του τομέα από το στάδιο την καλλιέργειας του μορεώνα μέχρι και την μεταποίηση του μεταξιού. 
  • Αναμένουμε την συνέργεια των δυο πανεπιστημίων προκειμένου να γίνει η εκκίνηση της διδασκαλίας του μαθήματος της σηροτροφίας – μελισσοκομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στην συνέχεια την δημιουργία του εξειδικευμένου εργαστηρίου.
  • Η σηροτροφία μπορεί να σφραγίσει το παραγωγικό προφίλ της περιοχής με πολλά οφέλη μέσα από την συνέργεια του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία.