Δημοσχάκης Αναστάσιος

H σηροτροφία-μελισσοκομία θύμα της επιθετικής στάσης του Υπουργού Παιδείας έναντι του ΔΠΘ. Υφαρπάζει θέσεις καθηγητών από το Δημοκρίτειο και δυναμιτίζει την ανάπτυξή του!Συνέντευξη στο Θράκη Νετ

Για την Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την προκήρυξη της ενιαίας θέσης Καθηγητού Σηροτροφίας – Μελισσοκομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά και την υπονομευτική τακτική να υφαρπάζει θέσεις καθηγητών από το ΔΠΘ, μίλησε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης το δελτίο ειδήσεων του ThrakiNet.

Αναλυτικότερα είπε:

•Mετά την αδιαφορία του αρμόδιου Υπουργού να απαντήσει στη σχετική Γραπτή Ερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος (10/01/18, σχετικό link http://www.dimoschakis.gr/?p=7852) για την σύσταση θέσης Καθηγητού Σηροτροφίας – Μελισσοκομίας στο ΔΠΘ, επανήλθε με Επίκαιρη Ερώτηση για το σχετικό ζήτημα.

•Το επιδιωκόμενο είναι να μπορέσει να αναπτυχθεί περισσότερο η παραγωγή μετάξης αλλά και η μελισσοκομία, και σε αυτό μπορεί να συμβάλλει η Επιστήμη όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη Σχολή Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

•Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του ιδίου έχει αναπτυχθεί η συνεργασία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το ΔΠΘ και συγκεκριμένα με τα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ορεστιάδας.

•Η περιφρόνηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι προσφιλής τακτική της κυβέρνησης, η οποία χρωστά πολλές απαντήσεις,μεταξύ των οποίων και για την μεθοδευμένη αρπαγή μια θέσης καθηγητή από την Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ!

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: