Δημοσχάκης Αναστάσιος

O Υπ.Παιδείας κρύβει επιδεικτικά την ανικανότητά του πίσω από τις Υπηρεσίες του Δήμου Σαμοθράκης και της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Έβρου!Μένουμε άφωνοι!Δεν λύνει το πρόβλημα με τις δικαιολογίες του. Αναμένουμε πράξεις! Συνέντευξη στο STATUS RADIO 94,2!

Για έναν Υπουργό Παιδείας που κρύβει την ανικανότητα και την αδιαφορία του πίσω από γραφειοκρατικές δικαιολογίες, από έναν Δήμο Σαμοθράκης & υφιστάμενες Υπηρεσίες του Υπουργείου του, μίλησε χθες (8/10/18) στο StatusRadio 94.2 της Αλεξ/πολης ο βουλευτής & Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε:

•O Υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου άστοχα επικαλέστηκε κι εξέθεσε τις υφιστάμενες υπηρεσίες του αλλά και τον ταλαιπωρημένο Δήμο Σαμοθράκης προκειμένου να καλύψει την ανικανότητα και αδιαφορία του Υπουργείου του για τους μαθητές της Γ´ Λυκείου της Σαμοθράκης που συμμετείχαν στις πρόσφατες Πανελλαδικές Εξετάσεις.

•Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ότι αφορά την ένταξη των μαθητών της Σαμοθράκης στην ευνοϊκή ρύθμιση για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ/ΤΕΙ επικαλούμενος ελλιπή ενημέρωση & αιτιολογία, ξεχνώντας το κυριότερο ότι η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία & συνεχίζεται μέχρι σήμερα !

•O βασικός επισπεύδων φορέας, το Υπουργείο Παιδείας στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ενημέρωση, κινητοποίηση-ενεργοποίηση των τοπικών θεσμικών φορέων & υπηρεσιακών δομών για την αιτιολογία μέσα από την περισυλλογή δικαιολογητικών!

•Η Γραπτή Ερώτηση του μετατράπηκε σε Επίκαιρη προκειμένου ο αρμόδιος υπουργός ενώπιον της ολομέλειας να δώσει την πρέπουσα απάντηση γιατί όχι & λύση, έστω την τελευταία στιγμή, με συμπληρωματική απόφαση του,όπως ορίζει το Διοικητικό Δίκαιο με τις Γενικές του Αρχές.

• Η απάντηση του υπουργού χαρακτηρίζεται άστοχη & απαράδεκτη γιατί επέρριψε ευθύνες στις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, δεν έπεισε γιατί θα έπρεπε να λύνει τα προβλήματα με τρόπο άμεσο κι αυτονόητο.