Δημοσχάκης Αναστάσιος

Tο ΑΤΜ του Πενταλόφου είναι απαραίτητο στην ακριτική ύπαιθρο!Παρέμβαση για την επικείμενη παύση λειτουργίας του τραπεζικού ATM στον οικισμό Πεντάλοφος Τρίγωνο Έβρου.

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα και κοινοποίηση στην Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Αναστάσιος Δημοσχάκης γνωστοποίησε την αγωνία των κατοίκων, των φορέων και των συλλογικοτήτων της Κοινότητας Πενταλόφου του Δήμου Ορεστιάδος καθώς και των παρακείμενων οικισμών του Βορείου Έβρου, αναφορικά με την απόφαση περί της επικείμενης (30-9-2020) παύσης λειτουργίας της Αυτόματης Ταμειολογικής Μηχανής (ΑΤΜ) της Τράπεζας Πειραιώς στον Πεντάλοφο του Δήμου Ορεστιάδος.

Συγκεκριμένα στην επιστολή ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι η παύση λειτουργίας του ΑΤΜ, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή επί οκτώ (8) συναπτά έτη (μετά το κλείσιμο του τοπικού τραπεζικού υποκαταστήματος) & εξυπηρετεί τους κατοίκους του Πενταλόφου, των Πετρωτών και των Κομάρων, θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Τριγώνου οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι.

Κλείνοντας αιτείται να επανεξεταστεί το ζήτημα της λειτουργίας του ΑΤΜ και να ληφθούν υπόψιν όλες οι παράμετροι που συνηγορούν στο να συνεχίσει η Τράπεζα να παράσχει υπηρεσίες σε μια ευαίσθητη και νευραλγική περιοχή.

Ακολουθεί η επιστολή:

ΘΕΜΑ : Απομάκρυνση του ΑΤΜ από την Τοπική Κοινότητα Πενταλόφου του Δήμου Ν.Ορεστιάδας

Αξιότιμε Υπουργέ

Σας διαβιβάζω για ενημέρωση την συνημμένη επιστολή, μεταφέροντας την αγωνία των κατοίκων, των φορέων & της Κοινότητας Πενταλόφου του Δήμου Ν.Ορεστιάδος καθώς και των παρακείμενων οικισμών του Β/ΕΒΡΟΥ αναφορικά με την απόφαση περί της επικείμενης (30-9-2020) παύσης λειτουργίας της Αυτόματης Ταμειολογικής Μηχανής (ΑΤΜ) της Τράπεζας Πειραιώς στον ακριτικό Πεντάλοφο του Δήμου Ν.Ορεστιάδος.

Το εν λόγω ΑΤΜ, λειτουργεί στην περιοχή επί οκτώ (8) συναπτά έτη, εξυπηρετεί τους κατοίκους του Πενταλόφου, των Πετρωτών και των Κομάρων καθώς επίσης και αυτούς της ευρύτερης περιοχής του πολύπαθου Τριγώνου των 17 χωριών οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι ηλικιωμένοι & συνταξιούχοι του ΟΓΑ!

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλώ όπως οι διοικούντες την Τράπεζα Πειραιώς στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, επανεξετάσουν την απόφασή τους προκειμένου να εξακολουθήσει να λειτουργεί το ΑΤΜ εντός της Τοπικής Κοινότητας του Πενταλόφου Ν.Ορεστιάδας.