Δημοσχάκης Αναστάσιος

Xωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια εν μέσω καλοκαιριού η Σαμοθράκη με ευθύνη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας – Δηλώσεις στον STATUS

Για την απαράδεκτη ολιγωρία του Υπουργείου Ναυτιλίας αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, την κοινοβουλευτική ανάδειξη του ζητήματος αλλά και το προγραμματισμένο ραντεβού με τον Υπουργό Ναυτιλίας μίλησε σήμερα το πρωί (19/07) στον Ρ/Σ Status ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.
 
Συγκεκριμένα δήλωσε:
 
  • Είναι υπέρ της βελτίωσης των μεταφορών μέσα από την ανάδειξη και την διεκδίκηση πάγιων αιτημάτων για όλες τις μορφές μεταφορών.
  • Το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την μορφή Επίκαιρης Ερώτησης κατατέθηκε στο προεδρείο της Βουλής, η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
  • Ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την Σαμοθράκη. 
  • Υπεύθυνο εκ νόμου, για να λύνει προβλήματα είναι το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και όχι οι επιχειρηματίες. Η Σαμοθράκη είναι χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση εν μέσω τουριστικής περιόδου, με ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο θα έπρεπε να προβλέψει το πρόβλημα, να το λύσει και να καλύψει το κενό.
  • Σε μια υποδειγματικά οργανωμένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πέρσι στην Αλεξανδρούπολη με την συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, το Δήμο Σαμοθράκης, το Δήμο Λήμνου και το Δήμο Λέσβου διεκδικήσαμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης-Λήμνου–Λέσβου.
  • Το ζήτημα της Σαμοθράκης θα πρέπει να λυθεί έστω και τελευταία στιγμή με ευθύνη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ακούστε τις δηλώσεις εδώ.