Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η επίμονη κοινοβουλευτική ανάδειξη για την ίδρυση μετα-δευτεροβάθμιων Σχολών Υλοτομίας & Αλιείας συνεχίζεται!Τα οφέλη για τον Νομό θα είναι πολλαπλά!

Κοινοποιείται η απάντηση του Υπ. Παιδείας, στην υπ’ αριθμ.1684/13-11-2023 κατατεθείσα Γραπτή μου Ερώτηση, με επίκεντρο την οραματικά προβεβλημένη πρότασή μου περί σύστασης μεταδευτεροβάθμιων σχολών Υλοτομίας και Αλιείας-Αλιεργατών στον Ν.Έβρο!!

Σύμφωνα με αυτή, οι προτεινόμενες ειδικότητες Υλοτομίας και Αλιέων – Αλιεργατών δεν υφίστανται, προς το παρόν, ως ειδικότητες Ε.Σ.Κ. και Ι.Ε.Κ. σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ειδικότητες, οι οποίες έχουν ιδρυθεί με το ισχύον εκπαιδευτικό πλαίσιο της επαγγελματικής κατάρτισης…

Ωστόσο, εντός ημερών θα προβώ σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν οι εν λόγω ειδικότητες ως πρόταση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.& Δ.Β.Μ.!!

Άλλωστε, στο πλαίσιο του διήμερου (10&11/9) οδοιπορικού που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την δημιουργία Δημόσιου ΙΕΚ Υλοτομίας, ώστε το Σουφλί και η Δαδιά να γίνουν κέντρο εκπαίδευσης Υλοτόμων για όλη την Ελλάδα.

Όπως έχω αναδείξει και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η άσκηση ορθής διαχείρισης του φυσικού πλούτου, η καταστολή της άναρχης υλοτόμησης, η εκπαίδευση και πιστοποίηση καταρτιζομένων στις ορθές πρακτικές της υλοτομίας, όχι μόνο θα αναβαθμίσει τον εκπαιδευτικό χάρτη της περιοχής αλλά θα συμβάλει κυρίως στην πρόληψη πυρκαγιών.

Η δε σύσταση σχολής Αλιέων-Αλιεργατών με δυο (2) Τμήματα, θα διασφαλίσει στους σπουδαστές, την πιστοποίηση του αλιέα και του αλιεργάτη, αποτελώντας πρωτοποριακές Δομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, δίνοντας αναπτυξιακή ώθηση στον πρωτογενή τομέα μέσω των ποντοπόρων αλιευτικών σκαφών!! 

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την Γραπτή ερώτηση εδώ : https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12411808.pdf & τις λοιπές ενέργειές μου εδώ : https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/pfbid02WvdH76zULA9Q4GHKXTGu2cM6am4dbMD5XUiYeucF4c2HzbraU2WdKznZnPUH6P4jl


Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του Υπ. Παιδείας εδώ :