Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την Θράκη αποτελεί ασπίδα προστασίας & πηγή εύστοχων-ουσιαστικών πολιτικών η συνισταμένη των οποίων θα συμβάλει στην πρόοδο & στην ανάπτυξη της ! Συνέντευξη στο Βεργίνα TV.

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την τροπολογία που αφορά στην λεγόμενη ‘Τουρκική’ Ένωση Ξάνθης και άλλα φλέγοντα ζητήματα για την Θράκη και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, με φόντο την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, συμμετείχε ο βουλευτής & Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, στην Βεργίνα Τηλεόραση.

Στην συζήτηση επεσήμανε τα εξής:

•Υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη Ορθόδοξων Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή της Θράκης, γεγονός που την καθιστά πρότυπο αρμονικής συμβίωσης.

•Η περιοχή μας είναι στεριωμένη και σφραγισμένη με την συνθήκη της Λωζάνης, η οποία υπήρξε από αρχή επώδυνη, αλλά τώρα αποτελεί πλέον την διεθνή σφραγίδα των εθνικών μας κεκτημένων.

•Ο βουλευτής Καβάλας Ν.Παναγιωτόπουλος & Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ κατέθεσε διορθωτικές προτάσεις οι οποίες ευτυχώς υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο της τροπολογίας που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

•Οι προτάσεις αυτές δίδουν στο Κράτος, μέσω τροποποίησης του άρθρου 758 Κ.Πολ.Δ, ένα ισχυρό νομικό οπλοστάσιο προκειμένου η Δικαιοσύνη μας να στηρίζει τις αποφάσεις της σε Διεθνείς Συνθήκες και να επικαλείται λόγους Εθνικής Ασφάλειας & Δημ.Τάξης όταν εξετάζει ζητήματα όπως αυτό της φερόμενης ‘Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης’.

•Με την προσθήκη στο άρθρο 758 που εισηγήθηκε η Ν.Δ. απεγκλωβίστηκε η χώρα μας από την περιπέτεια των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, τα οποία μέχρι τώρα, μας καταδίκαζαν για το δικαίωμα το ‘συνεταιρίζεσθαι’ και μας εξέθεταν ως προς της συμμόρφωσή μας με το διεθνές & ευρωπαϊκό δίκαιο.

•Το ζήτημα της συγκρότησης Διακομματικής Επιτροπής της Θράκης, η οποία είχε συσταθεί το 1992 από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έχει επικαιροποιηθεί πολλές φορές από την ΝΔ, χωρίς ανταπόκριση από την παρούσα κυβέρνηση.

•Οι κυβερνώντες οι οποίοι κρατούν την υπογραφή και την σφραγίδα του κράτους οφείλουν εξηγήσεις για το περιεχόμενο των επαφών του Υπ. Παιδείας με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Θράκη.

ΜΕΡΟΣ A: https://www.youtube.com/watch?v=99iHsu76C-Q

ΜΕΡΟΣ Β: https://www.youtube.com/watch?v=7Nh7atGJ9rc